יש מישהו שבארוחת השישי שלו חותכים את החלה בסכין כמו בני תרבות, ולא, נניח, מתנפלים עליה ובוצעים ממנה חתיכות? אם בחרתם באופציה ב׳, הלחמניות האלה יתאימו לכם בול. בצעו לכם, אם כן, לחמניה שמנמנה וריחנית שכזו, טבלו אותה בממרח לבחירתכם והתענגו עליה היטב.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תמצאו סרטון שמדגים איך הכנתי את הלחמניות שלי (ובסוף, איך לא, בצעתי אחת לעצמי).
מצרכים
לבצק
500 גרם קמח שמרים מנופה
3 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
3/4 כוס חלב פושר (180 מ״ל)
70 גרם חמאה רכה או חצי כוס שמן זית
לציפוי
100 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 כפות טימין
2 כפות רוזמרין קצוץ
6 עלי מרווה קצוצים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
איך מכינים
- שמים את חומרי הבצק, למעט החמאה, בקערת המיקסר ולשים עם קרס הלישה לבצק כשתי דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כחמש דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעתיים.
- מערבבים את השמן/חמאה עם השום, עשבי התיבול והפלפל לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק לשמונה חלקים ומכדררים כל חלק. טובלים כל כדור בתערובת החמאה המתובלת ומניחים בתבנית בקוטר 24 או במחבת מרוחה בחמאה. מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- מפזרים מעל את הגבינה.
- אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהמאפה שחום יפה.
ובמה לטבול את הלחמניה, אתם שואלים? בסלט הנהדר הזה: